Translate

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Μηλόπιτα καραμελένια

Πρόκειται για την κλασσική upsidedown μηλόπιτα, με τη διαφορά ότι έχει μια λαχταριστή καραμελένια επικάλυψη, η οποία την κάνει ξεχωριστή. Είναι μια πανεύκολη συνταγή με αποτέλεσμα που θα σας εντυπωσιάσει! Μάλιστα, αρέσει και σε αυτούς που δεν προτιμούν τις συνταγές με μήλο.
Ας πάμε στα υλικά...



Υλικά:
1η φάση
1 πακέτο φυτική μαργαρίνη (250γρ)
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
3 μήλα
2η φάση
5 αυγά
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερού φαρίνα
2 βανίλιες
1 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 190 βαθμούς.
Βάζετε σε ένα ταψί 24αρι τα υλικά της 1ης φάσης, εκτός από τα μήλα. Το βάζετε πάνω στο μάτι της κουζίνας ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι το μείγμα. Μέχρι να γίνει το σιρόπι καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε ροδέλες ή φέτες. Όταν το σιρόπι γίνει καραμέλα, στρώνετε τα μήλα στο ταψί μέχρι να καλύψετε όλη την επιφάνεια. Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή γιατί η καραμέλα καίει πάρα πολύ.
Για τη 2η φάση, χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε τις βανίλιες, το κονιάκ και στο τέλος ρίχνετε τη φαρίνα και ανακατεύετε.
Περιχύνετε το μείγμα της καραμέλας με αυτή τη ζύμη και ψήνετε για 25' - 30' ανάλογα με το φούρνο σας. Τσεκάρετε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμο!
Για να βγάλετε τη μηλόπιτα από το ταψί, περιμένετε 10' από την ώρα που βγήκε από το φούρνο και αναποδογυρίζετε σε ένα δίσκο.

3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...