Translate

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Κεφτεδάκια

Σήμερα θα σας παρουσιάσω τη δική μου εκδοχή για νόστιμα κεφτεδάκια. Πρόκειται για φαγητό που το αγαπούν όλοι, τρώγονται ζεστά και κρύα και είναι μια χαρά την επόμενη μέρα. Συνοδεύστε τα με πατάτες τηγανιτές, σαλάτα, σκέτα ή με ότι τραβάει η όρεξή σας!
Για να δούμε...


Υλικά:
250γρ. κιμά μοσχαρίσιο
250γρ. κιμά χοιρινό
5 φέτες ψωμί του τοστ
1 σφηνάκι γάλα
1 αυγό
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 σφηνάκι ούζο
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
λίγα φυλλαράκια δυόσμου
αλάτι - πιπέρι
Για το τηγάνισμα:
Σπορέλαιο
αλεύρι για να τα αλευρώσουμε

Εκτέλεση
Παίρνουμε το ψωμί του τοστ και το μουλιάζουμε μέσα σε νερό. Επίσης το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και το δυόσμο μπορούμε να τα τρίψουμε στο μούλτι, διαφορετικά χρησιμοποιούμε τον τρίφτη για τα δύο πρώτα και κόβουμε με μαχαίρι τα βότανα.
Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για το μείγμα μας και τα ζυμώνουμε μαζί για τουλάχιστον 5', ώστε να ομογενοποιηθούν και να ανταλλάξουν τα αρώματά τους. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, με σκοπό να μαριναριστεί το κρέας από τα υπόλοιπα και να σφίξει για να πλάθεται ευκολότερα. Να σημειώσω ότι όσον αφορά τον κιμά, εγώ χρησιμοποιώ μισό χοιρινό και μισό μοσχαρίσιο. Ωστόσο είναι θέμα επιλογής με τι κρέας θα τα φτιάξετε.
Για να τα προετοιμάσουμε για τηγάνισμα βάζουμε σε ένα ταψάκι αλεύρι, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε μέσα. Αυτό μας διευκολύνει στο αλεύρωμα, αφού αν κουνήσουμε λίγο το ταψί μας τα κεφτεδάκια είναι καλυμμένα και έτοιμα να τα τηγανίσουμε.
Όταν λοιπόν ζεσταθεί το λάδι, βάζουμε τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά λάδια και... καλή όρεξη!

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή η ιδέα σου με ούζο και ξυδι
    Θα δοκιμάσω να τα φτιάξω .
    Καλό απογευματάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όντως πολύ νόστιμα, ελπίζω να τα έφτιαξες και να σου άρεσαν!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...