Translate

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πίτσα σπιτική

Όλοι απολαμβάνουμε την πίτσα σε κάθε ευκαιρία. Όμως πόσο περισσότερο θα την ευχαριστιόμασταν αν ήταν εξολοκλήρου δική μας δημιουργία; Δεν είναι δύσκολο και αξίζει μια προσπάθεια να το δοκιμάσετε. Επιλέξτε τα υλικά που προτιμάτε και τοποθετήστε τα στο ζυμάρι που είναι φτιαγμένο από τα χεράκια σας!


Υλικά:
Για τη ζύμη
500γρ. αλεύρι για ψωμί
300γρ. νερό χλιαρό
1 κύβο μαγιά νωπή
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. γλυκάνισο
Για την επικάλυψη
σάλτσα ντομάτας
μοτσαρέλα
γκούντα
ρεγκάτο
μανιτάρια
μπέικον
σουτζούκι
και ότι άλλο σας αρέσει

Εκτέλεση:
Πρώτα θα ασχοληθούμε με το ζυμάρι μας. Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό που είναι χλιαρό και λιώνουμε μέσα τη μαγιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το γλυκάνισο, το αλεύρι και στο τέλος το αλάτι που δεν θέλουμε να έρθει σε άμεση επαφή με τη μαγιά.
Ζυμώνουμε καλά και αν χρειαστεί θα βάλουμε επιπλέον νερό ή επιπλέον αλεύρι, με σκοπό να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη ή πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Αφού φουσκώσει το ζυμάρι μας το ανοίγουμε με τα χέρια ή ένα πλάστη στο πάχος που θέλουμε (λεπτή ζύμη, μέτρια ή παχιά) και το στρώνουμε στο ταψί ή τα ταψιά. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας στη ζύμη. Όποιος θέλει μπορεί να αγοράσει μία έτοιμη σάλτσα, από αυτές για τα μακαρόνια (αυτό κάνω εγώ). Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κέτσαπ, ακόμα και ντοματάκι κονκασέ.
Καλύπτουμε με τυριά της αρεσκείας μας (εγώ έβαλα τα παραπάνω), που εκτός από τα κλασσικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτα, παρμεζάνα, έμμενταλ και ότι μας αρέσει.
Σχετικά με τα λαχανικά, τα μανιτάρια και οι πιπεριές είναι σταθερές αξίες. Όμως, μη φοβηθείτε να δοκιμάσετε κρεμμύδι, κολοκύθι, μελιτζάνα, καλαμπόκι...
Τέλος τα αλλαντικά, που επίσης είναι πάρα πολλά και θέμα γούστου το τί θα βάλετε στην πίτσα σας. Εγώ όπως ανέφερα στα υλικά, έβαλα μπέικον και σουτζούκι στη μίση. Να σημειώσω ότι υπάρχουν πίτσες με κεφτεδάκια, αλλά και γύρο!!!
Ψήνουμε για περίπου 30' ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει.
Αυτές είναι οι δικές μου προτάσεις, φτιάξτε τη βάση και παίξτε με τις προτιμήσεις σας, αλλά και τη φαντασία σας. Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...