Translate

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Παγωτό πανεύκολο

Αν και ο καιρός δε λέει να μας κάνει τη χάρη, παρόλο που είμαστε στο "παρά πέντε" του καλοκαιριού, εγώ, με καλοκαιρινή διάθεση, αποφάσισα να φτιάξω παγωτάκι. Είναι η ευκολότερη συνταγή που υπάρχει και χρησιμοποιείται σαν βάση για όλες τις γεύσεις. Άλλωστε, αποτελείται από 3 μόλις υλικά και προσθέτετε το 4ο για να του δώσετε χαρακτήρα.


Υλικά:
1 συσκευασία σαντιγί
1 κουτάκι γάλα εβαπορέ
1 κουτάκι γάλα ζαχαρούχο

Εκτέλεση:  
Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι από το ψυγείο και όχι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Για αρχή χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο σε συνεχή ροή και σιγά σιγά ώστε να προλαβαίνει να ενσωματώνεται και να μη χαθεί ο όγκος από τη σαντιγί. Αφού τελειώσουμε με το ζαχαρούχο, βάζουμε με τον ίδιο τρόπο και το εβαπορέ. Όταν ενσωματωθεί και αυτό χτυπάμε για 5' ακόμα να διπλασιαστεί σε όγκο.
Τώρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα να του δώσουμε γεύση. Για παγωτό βανίλια θα προσθέσουμε 1 βανιλίνη στο μείγμα μας. Αν θέλουμε σοκολάτα, όσο το χτυπάμε, θα βάζουμε σταδιακά ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για μόκα, μια κουταλιά της σούπας καφέ στιγμής. Για φράουλα θα πολτοποιήσουμε γύρω στα 200 γρ. φράουλες και θα τα ανακατέψουμε στα υπόλοιπα. Και για παγωτό με γεύση μπανάνα, επίσης 200 γρ. μπανάνα στο μούλτι και ανακατεύουμε. Για στρατσιατέλα σταγόνες σοκολάτας ή θα κόψουμε σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και θα τα προσθέσουμε.
Αφού έχουμε φτιάξει τη γεύση που θέλουμε, δεν έχουμε παρά να το βάλουμε στην κατάψυξη και να το αφήσουμε τουλάχιστον 5 ώρες να παγώσει καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...