Translate

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Γρήγορο ψωμάκι

Σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μια πρακτική συνταγή... Συγκεκριμένα, το ευκολότερο και γρηγορότερο ψωμί που θα μπορούσατε να φτιάξετε. Η όλη διαδικασία παίρνει το πολύ μία ώρα, από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε μέχρι και τη στιγμή που θα το βγάλετε στο τραπέζι. Άλλωστε, δεν χρειάζεται ούτε ζύμωμα ούτε φούσκωμα και η γεύση του θα σας αποζημιώσει! Αξίζει τον κόπο!


Υλικά:
350γρ. αλεύρι για ψωμί
1 κουτάκι μπύρα (330ml)
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
γλυκάνισο

Εκτέλεση:
Πρώτα θα προθερμάνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και θα στρώσουμε με λαδόκολλα το ταψί ή τη φόρμα που θα το ψήσουμε.
Σε ένα μπολ θα βάλουμε όλα τα υλικά και θα τα ανακατέψουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν μία μάζα. Δεν θέλει πολύ δούλεμα, ίσα να βραχεί το αλεύρι και είναι έτοιμο. Το αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 30' ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Μυστικά δεν έχει αυτή η συνταγή, ούτε δυσκολίες. Το μόνο που θέλω να σημειώσω είναι ότι εγώ χρησιμοποίησα 200γρ. αλεύρι για ψωμί και 150γρ. αλεύρι ολικής άλεσης. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να μην παραλείψετε να βάλετε λαδόκολλα στο ταψί σας, αφού δεν υπάρχει λιπαρή ουσία στο μείγμα και θα σας κολλήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...