Translate

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σπαγγέτι με σολομό

Σπαγγέτι με σολομό. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι εύκολη, πρωτότυπη και λίγο γκουρμέ! Απευθύνεται σε αυτούς που αγαπούν τα ψάρια και ειδικά το συγκεκριμένο. Η γεύση δεν περιγράφεται με λόγια και το πιάτο θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους! Μάλιστα, ενδείκνυται για ένα ρομαντικό δείπνο!


Υλικά:
1 πακέτο σπαγγέτι (500γρ.)
400γρ. κρέμα γάλακτος
300-400γρ. σολομό (κατά προτίμηση καπνιστό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι ούζο
1 κ.σ. εστραγκόν αποξηραμένο
1 κύβο λαχανικών
ελαιόλαδο
πιπέρι

Εκτέλεση:
Πρώτα θα φτιάξουμε τη σάλτσα, ενώ παράλληλα θα ετοιμάζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Είναι σημαντικό να μην τα παραβράσουμε γιατί θα τα τελειώσουμε στη σάλτσα.
Σε ένα τηγανάκι θα τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσει και θα βάλουμε το εστραγκόν να βγάλει τα αρώματά του. Πριν πάρει χρώμα το κρεμμύδι θα προσθέσουμε και το σολομό κομμένο σε χοντρά κομμάτια. Θα προσέξουμε να μην τον παραψήσουμε και μας διαλυθεί, θέλουμε ίσα να ανοίξει το χρώμα του (από κόκκινο που είναι άψητο θα γίνει ροζ). Τότε θα σβήσουμε με το ούζο και θα το αφήσουμε να εξατμιστεί. Εν τω μεταξύ, θα έχουμε φροντίσει να διαλύσουμε τον κύβο λαχανικών σε λίγο ζεστό νερό και θα το προσθέσουμε στο τηγάνι μαζί με την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε αρκετό πιπεράκι, θα περιμένουμε να πάρουν μία βράση και θα κατεβάσουμε από το μάτι της κουζίνας.
Όταν ετοιμαστούν και τα μακαρόνια μας θα τα σουρώσουμε και θα τα βάλουμε πάλι στην κατσαρόλα. Θα προσθέσουμε τη σάλτσα, θα ανακατέψουμε καλά και θα τα βάλουμε να πάρουν ακόμα μία βράση. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Να σημειώσω κάτι πολύ σημαντικό, μην αλατίσετε καθόλου τη σάλτσα, μιας και ο σολομός είναι αρκετά αλμυρός, ενώ ο κύβος που θα προσθέσετε έχει όσο αλάτι χρειάζεται. Ωστόσο, στα μακαρόνια θα βάλετε κανονικά αλάτι στο νερό που θα βράσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...