Translate

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο

Η συνταγή που θα σας παρουσιάσω σήμερα είναι κοτόπουλο γκόρντον μπλου, γεμισμένο με ζαμπόν και τυρί, παναρισμένο και ψημένο στο φούρνο. Άρα, πρόκειται για ένα πεντανόστιμο, εύκολο φαγητό που δεν είναι επιβαρυμένο με τηγανίσματα, παρουσιασμένο από τον Άκη Πετρετζίκη. Απολαύστε...


Υλικά:
4 φιλέτα κοτόπουλο (2 στήθη)
8 φέτες τυρί του τοστ
8 φέτες ζαμπόν
2 αυγά
1 κ.σ. μουστάρδα
αλεύρι
αλάτι - πιπέρι

Για το πανάρισμα
1 πακέτο κράκερς με γεύση μπέικον
4 φέτες ψωμί του τοστ
100γρ. βούτυρο

Πρώτα θα ανάψουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και θα ασχοληθούμε με το πανάρισμα. Σε ένα μούλτι θα ρίξουμε τα κράκερς, τα ψωμιά του τοστ και τη μαργαρίνη. Θα χτυπήσουμε μέχρι να θρυμματιστούν και να γίνουν ψιχουλάκια. Τότε θα τα απλώσουμε σε ένα ταψί και θα τα ψήσουμε για περίπου 5' ή μέχρι να χρυσαφίσει το χρώμα τους. Όταν ετοιμαστούν θα τα αφήσουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με το κοτόπουλο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι θα κάνουμε μια τσέπη κατά μήκος του στήθους, προσπαθώντας όμως να μην το χωρίσουμε. Θα πάρουμε το ζαμπόν και το τυρί και θα τα τυλίξουμε σε ρολάκια, 1 ζαμπόν και 1 τυρί το κάθε ρολό. Το κάθε φιλέτο θα πάρει από 2 ρολάκια στην τσεπούλα και απλά θα το κλείσουμε. Δεν χρειάζεται δέσιμο ή οδοντογλυφίδες, το μόνο που μας νοιάζει είναι να σκεπαστεί η γέμιση και να προστατευθεί.
Το τελευταίο στάδιο είναι το πανάρισμα για να μπει στο φούρνο και να ψηθεί. Σε ένα ταψάκι θα βάλουμε το αλεύρι, σε ένα άνετο μπολ θα σπάσουμε τα αυγά που θα τα χτυπήσουμε με τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο και σε ένα τρίτο ταψί θα έχουμε την κρούστα που φτιάξαμε στο ξεκίνημα. Τα τρία σκεύη πρέπει να τα έχουμε στη σειρά που σας έδωσα. Παίρνουμε τα φιλέτα μας ένα - ένα, τα αλευρώνουμε καλά, τα περνάμε από το αυγό και τα ολοκληρώνουμε στην κρούστα. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο που έχουμε ήδη προθερμάνει στους 200 βαθμούς. Ψήνουμε για 30' και είναι έτοιμα.
Εγώ τα συνόδευσα με ρύζι, αλλά ταιριάζει πολύ ωραία μια δροσερή πράσινη σαλάτα, πατατοσαλάτα ή πατάτες φούρνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...