Translate

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Κέικ λεμονιού

Περνάω τη φάση του λεμονιού κι οφείλω να ομολογήσω ότι είναι πολύ ωραία! Αυτό το κίτρινο μυρωδάτο φρουτάκι είναι η βάση για υπέροχες γευστικές δημιουργίες, μια από αυτές είναι και το κέικ λεμονιού που θα σας δείξω. Αν έπρεπε να το περιγράψω θα έλεγα... είναι γλυκό και ξινό, είναι μυρωδάτο και πολύ εύγευστο! Δοκιμάστε το!


Υλικά:
115γρ. βούτυρο μαλακό (1/2 κούπα)
225γρ. ζάχαρη (1 κούπα)
2 μεγάλα αυγά
190γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1 1/2 κούπα)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ.αλάτι
120γρ. γάλα (1/2 κούπα)
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

Για το γλάσο:
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1/2 λεμόνι, το χυμό του
1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
Πρώτα θα προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Θα χτυπήσουμε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα και θα προσθέσουμε τη ζάχαρη θέλοντας να πετύχουμε ένα αφράτο μείγμα. Τότε θα βάλουμε τα αυγά ένα ένα, περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθούν για να μπει το επόμενο. Θα αφήσουμε να χτυπηθεί μέχρι να γίνει σαν απαλή μους και να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 10').
Τότε θα ξεκινήσουμε να ενσωματώνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, βάζοντας το ξύσμα, το αλάτι, το μπέικιν και το αλεύρι με το γάλα εναλλάξ. Από τη στιγμή που θα μπει το αλεύρι δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα, μόνο μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
Ψήνουμε για 45' και ελέγχουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Αν βγει καθαρό τότε μπορούμε να το βγάλουμε, αν όχι, συνεχίζουμε το ψήσιμο για μερικά λεπτά ακόμα.
Όσον αφορά το γλάσο, σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ξεφορμάρουμε το κέικ κι όταν έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος περιχύνουμε με το γλάσο και στολίζουμε με το ξύσμα και την κρυσταλλική ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...