Translate

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Κοτόπουλο λεμονάτο

Στην προηγούμενη ανάρτησή μου σας είπα ότι περνάω τη φάση του λεμονιού, οπότε, για να το δικαιολογήσω θα σας παρουσιάσω μία ακόμα συνταγή με βασικό συστατικό το λεμόνι. Αλμυρή αυτή τη φορά! Κοτόπουλο λεμονάτο λοιπόν ή ψητό της κατσαρόλας όπως λέγεται. Εύκολο, οικονομικό και χωρίς πολλά υλικά. Ας το δούμε...


Υλικά:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού
ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι - πιπέρι
νερό (αν χρειαστεί)

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος να ροδοκοκκινήσουν και απ' τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί και το σκόρδο. Όταν ετοιμαστούν θα "σβήσουμε" με το χυμό λεμονιού. Αν ο χυμός καλύπτει το κοτόπουλο είμαστε εντάξει, αν όχι θα προσθέσουμε όσο νερό χρειάζεται μέχρι να το σκεπάσει. Θα ρίξουμε ρίγανη και θα αλατοπιπερώσουμε. Τότε θα χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία και θα αφήσουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει.
Σε 45' με 1 ώρα περίπου θα είναι έτοιμο. Στόχος είναι να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνει σχεδόν με το λάδι. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος καλό είναι να γυρίσουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου κανά  2 φορές, με σκοπό να πάρει γεύση παντού.
Τέλειο συνοδευτικό για το κοτοπουλάκι είναι οι πατάτες τηγανιτές, αλλά και το ρύζι του πάει πολύ, καθώς επίσης και ο πουρές. Ότι κι αν βάλετε δίπλα, μην παραλείψετε να ρίξετε και σάλτσα από πάνω, όλη η νοστιμιά κρύβεται εκεί.
Τέλος, να σημειώσω ότι εμένα το φαγητό μου αρέσει ξυνούτσικο, αν έχετε διαφορετικά γούστα βάλτε λιγότερο λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...