Translate

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Γλυκό κουταλιού φράουλα by S.P.

Όπου S.P.=Στέλιος Παρλιάρος=όπου Στέλιος Παρλιάρος=εγγύηση! Δεν έχω φτιάξει ή φάει γλυκό του που δεν είναι "επικό"... Βρήκα τη συνταγή του στο διαδίκτυο κι έτσι λοιπόν μοιράζομαι μαζί σας μια ακόμα φραουλοσυνταγή (μετά το λικέρ). Γλυκό του κουταλιού φράουλα και τα λόγια είναι περιττά...



Υλικά
1 κιλό φράουλες
500γρ. ζάχαρη
1 βανίλια ή 1 βανιλίνη

Εκτέλεση:

Πρώτα θα πλύνουμε καλά τις φράουλες, θα τις βάλουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και θα ανακατέψουμε απαλά για να μη τις λιώσουμε. Θα τις αφήσουμε ένα βράδυ στο ψυγείο να βγάλουν τα υγρά τους.
Την επόμενη μέρα θα προσθέσουμε τη βανίλια να τις βράσουμε. Στην αρχή σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να πάρουν βράση. Τότε θα χαμηλώσουμε το μάτι και θα αφήσουμε για περίπου 20' και μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι. Θα φροντίσουμε να μην ανακατεύουμε πολύ για να διατηρήσουν οι φράουλες το σχήμα τους. Επίσης θα πρέπει να ξαφρίσουμε το γλυκό μας κατά τη διάρκεια του βρασμού.
Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα όσο ακόμα είναι ζεστό το γλυκό και τα γεμίζουμε μέχρι επάνω. Γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα και αφήνουμε να κρυώσει. Τότε μπορούμε να αποθηκεύσουμε το γλυκό στο ψυγείο.
*Για την αποστείρωση, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς και βάζουμε τα βάζα μέσα. Τα αφήνουμε για 15' και τα γεμίζουμε ζεστά (και ζεστό το περιεχόμενο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...