Translate

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Μιλφέιγ σε μπολάκι

Να σας κεράσω γλυκάκι; Ας σας δώσω τη συνταγή καλύτερα, μάλλον είναι πιο εφικτό! Ας δροσιστούμε λοιπόν με μιλφέιγ διαφορετικό, σε μπολάκι και όχι σε κομμάτια που έχουμε συνηθίσει. Μάλιστα είναι η ευκολότερη συνταγή που μπορείτε να ακολουθήσετε. Δοκιμάστε το και θα σας αποζημιώσει!


Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτα
1 πακέτο κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
1 φακελάκι μείγμα για σαντιγί
γάλα (όσο χρειάζεται για την κρέμα και τη σαντιγί)
ζάχαρη κρυσταλλική
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε τη σφολιάτα που έχουμε φέρει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και κόβουμε το κάθε φύλλο στα 4 (κάθε συσκευασία αποτελείται από 2 φύλλα). Βάζουμε σε ένα σκεύος την κρυσταλλική ζάχαρη και περνάμε το φύλλο μπρος πίσω. Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά και τοποθετούμε τα φύλλα που έχουμε πανάρει με τη ζάχαρη. Αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσό χρώμα.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ετοιμάζουμε τη σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο, ακολούθως και την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Τα αναμειγνύουμε θέλοντας να πετύχουμε μια απαλή μους και τα τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Όταν ετοιμαστούν τα φύλλα σφολιάτας και τα βγάλουμε απ' το φούρνο, πρέπει να τα αφήσουμε να κρυώσουν. Τότε θα τα σπάσουμε σε ένα μεγάλο μπολ σε κομμάτια, όχι πολύ χοντρά, ούτε πολύ ψιλά, να τα καταλαβαίνουμε.
Η ώρα της συναρμολόγησης! Θα πάρουμε μπολάκια (6 χρησιμοποίησα εγώ) και θα κάνουμε μια στρώση σφολιάτας στον πάτο (θα υπολογίσουμε περίπου τη μισή ποσότητα από τη σφολιάτα που έχουμε, ίσως και λίγο παραπάνω). Θα γεμίσουμε με κρέμα, την οποία θα μοιράσουμε όλη στα μπολ και θα καλύψουμε με τη σφολιάτα που μας έμεινε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και είμαστε έτοιμοι!
Διατηρείται στο ψυγείο και το απολαμβάνουμε δροσερό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...