Translate

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Τζατζίκι, το κλασσικό ελληνικό

Τζατζίκι για σήμερα, κλασσικό και δοκιμασμένο. Όμως θα σας προτείνω τη δική μου εκδοχή που είναι ελαφριά και δροσερή. Βάλτε το στη θέση μιας οποιασδήποτε σάλτσας συνοδεύοντας τα ψητά σας. Δεν χρειάζεται να αναφέρω το ψωμί βέβαια, ωστόσο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με πιτούλες (για σουβλάκι) ή αραβικές ψημένες.



Υλικά:
300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 αγγούρι
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. ξίδι
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:
Πρώτα θα πλύνουμε καλά το αγγούρι και θα το τρίψουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Εγώ το τρίβω με τη φλούδα για περισσότερο χρώμα. Μετά, θα καθαρίσουμε το σκόρδο και θα αφαιρέσουμε το φύτρο από το κέντρο. Θα το τρίψουμε στη ψιλή μεριά του τρίφτη. Θα πάρουμε το τριμμένο αγγούρι και θα το στύψουμε πολύ καλά με τα χέρια μας για να βγάλει τα υγρά του.
Στη συνέχεια θα βάλουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και θα ανακατέψουμε καλά. Θα δοκιμάσουμε και θα προσθέσουμε ότι χρειάζεται για να διορθώσουμε τη γεύση. Συνήθως τσεκάρουμε για αλατοπίπερο και για ξίδι, λάδι.
Αφήνουμε και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.
Να σημειώσω ότι εμένα μου αρέσει το τζατζίκι πολύ ελαφρύ, να μη μένει η γεύση του σκόρδου, ίσα που να το νοστιμίζει. Αν το θέλετε πιο παραδοσιακό προσθέστε κι άλλο σκόρδο. Πάντα να δοκιμάζετε και να διορθώνετε γιατί το γιαούρτι μπορεί να είναι γλυκό ή ξινό και θα σας καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα. Αυτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...