Translate

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Μαρμελάδα κεράσι

Κεράσια, Ζουμερά, γλυκά, νόστιμα, πανέμορφα! Τι θα τα κάνουμε; Μαρμελάδα για το πρωινό μας, τα γλυκά μας και ότι άλλο θέλουμε. Προλάβετε πριν εξαντληθούν. Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με μια μικρή παραλλαγή από εμένα.


Υλικά:
1 κιλό κεράσια καθαρισμένα
700γρ. ζάχαρη με πηκτίνη (ειδική για μαρμελάδες)
2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσουμε τα καθαρισμένα κεράσια και τη ζάχαρη και τα λιώνουμε με τα χέρια για να βγάλουν τους χυμούς τους. Αν θέλουμε να μην έχει κομματάκια η μαρμελάδα μας τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Εγώ προτιμώ την πρώτη περίπτωση, όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία. Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά αρχικά, μέχρι να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε το μάτι. Φροντίζουμε να αφαιρούμε τους αφρούς που δημιουργούνται και να ανακατεύουμε απαλά. Θέλει περίπου 30' και για να καταλάβουμε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη περιμένουμε να πήξει ελαφρά και να στέκεται πάνω στο κουτάλι. Τότε είναι η στιγμή που θα βάλουμε το λεμόνι και θα ανακατέψουμε. Περίπου 3 λεπτά μετά θα σβήσουμε τη φωτιά και η μαρμελάδα μας θα είναι έτοιμη.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα (για την αποστείρωση δείτε εδώ) όσο ακόμα είναι ζεστά (και τα βάζα και η μαρμελάδα) τα τοποθετούμε με το καπάκι προς τα κάτω μέχρι να κρυώσουν και διατηρούμε στο ψυγείο.
Να σημειώσω όσον αφορά τη ζάχαρη ότι είναι αγγλική και υπάρχει στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα είναι αυτή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...