Translate

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Κολοκυθάκια τηγανιτά

Σήμερα έχουμε κολοκυθάκια τηγανιτά, ένα ορεκτικό που συνοδεύει όλα τα πιάτα, άκρως καλοκαιρινό φαγητό! Η παρασκευή του είναι εύκολη υπόθεση, όμως έχει κάποια μυστικά που θα το κάνουν τραγανό και νόστιμο. Το σημαντικότερο είναι ο χυλός που φτιάχνεται με μπύρα. Ας πάμε να δούμε τη συνταγή.


Υλικά:
κολοκυθάκια
μπύρα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι - πιπέρι
σκόρδο σε σκόνη
πάπρικα
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Πρώτα θα φτιάξουμε το χυλό μας βάζοντας σε ένα μπολ τη μπύρα και προσθέτοντας αλεύρι.
Συγκεκριμένες δοσολογίες δεν μπορώ να δώσω γιατί ο χυλός γίνεται με το μάτι. Άρα θα βάλουμε όσο αλεύρι χρειαστεί και θα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ώστε να έχουμε ένα ρευστό χυλό, ο οποίος ίσα που θα στέκεται στα κολοκυθάκια. Στο τέλος θα προσθέσουμε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, την πάπρικα και ότι γενικά μας αρέσει από μυρωδικά και μπαχαρικά.
Αφού ο χυλός μας είναι έτοιμος θα τον αφήσουμε να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τα κολοκυθάκια μας. Θα τα πλύνουμε, λοιπόν, καλά και θα τα κόψουμε σε λεπτές φέτες της προτίμησής μας.
Παράλληλα θα βάλουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και θα το αφήσουμε να κάψει. Βουτάμε τα κολοκυθάκια στο χυλό, φροντίζοντας να καλυφθούν απ' όλες τις πλευρές και στραγγίζουμε το περιττό μείγμα θέλοντας να μείνει μια λεπτή στρώση. Βάζουμε στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και είναι έτοιμα να τα φάμε.
Πολύ ωραίος συνδυασμός για τα κολοκυθάκια είναι το τζατζίκι, δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...