Translate

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Πέννες καρμπονάρα

Ας επιστρέψουμε στα βασικά που μεταφράζονται ως σίγουρες συνταγές, εύκολες, πετυχημένες, γρήγορες, νόστιμες και κλασσικές! Όταν δεν ξέρω τι να φτιάξω, καταλήγω πάντα στη λύση του συγκεκριμένου πιάτου και το τιμάμε δεόντως. Να διευκρινίσω βέβαια ότι δεν πρόκειται για την ιταλική συνταγή για καρμπονάρα με τα αυγά και το γάλα, αλλά για τη μοντέρνα παραλλαγή με την κρέμα γάλακτος. Πάμε λοιπόν...


Υλικά:
1 πακέτο πέννες
400γρ. κρέμα γάλακτος
250γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
10 φέτες μπέικον
λίγο λάδι
1 κύβος κότας
πιπέρι
μαϊντανός (προαιρετικά)
τυρί τριμμένο

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό θα βράσουμε τα ζυμαρικά μας που θέλουμε να "κρατάνε" με σκοπό να ολοκληρώσουμε το βράσιμό τους στη σάλτσα. Παράλληλα λοιπόν θα ετοιμάσουμε τα μανιτάρια, που τα θέλουμε κομμένα σε φέτες και το μπέικον σε κομμάτια (όχι πολύ μικρά).
Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι θα τσιγαρίσουμε τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν ελαφρά. Τότε θα προσθέσουμε το μπέικον και θα το αφήσουμε να ξεροψηθεί. Θα βάλουμε και πιπέρι (φρεσκοτριμμένο κατά προτίμηση) να βγάλει τα αρώματά του. Τότε θα "σβήσουμε" με την κρέμα γάλακτος, θα ρίξουμε τον κύβο για τη γεύση, θα ανακατέψουμε να διαλυθεί και θα αφήσουμε να πάρει μια βράση.
Για να ολοκληρωθεί το φαγητό θα ενώσουμε σε ένα σκεύος τα μακαρόνια με τη σάλτσα, θα ανακατέψουμε καλά και θα αφήσουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι να κοχλάσει. Βάζουμε στα πιάτα μας και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μαϊντανό και τυρί τριμμένο. Είμαστε έτοιμοι!
Να σημειώσω ότι δε βάζω αλάτι στη σάλτσα γιατί ο κύβος την κάνει αρκετά αλμυρή. Δοκιμάστε το λοιπόν πρώτα και αν κρίνετε ότι χρειάζεται αλάτι προσθέστε, πάντα λαμβάνοντας υπόψιν και το τυρί που θα μπει στο τέλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...