Translate

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Βάση για κρέπες

Ναι, είμαι εδώ, υπάρχω... και θα συνεχίσω να υπάρχω σε κάθε ευκαιρία που θα μου δίνεται! Δεν εγκατέλειψα το ιστολόγιό μου, απλά αναγκάστηκα να το αποχωριστώ για ένα διάστημα λόγω συνθηκών. Άρα, θα αναρτώ όταν μπορώ, σε πιο αραιά διαστήματα μέχρι να τακτοποιηθώ.
Όσον αφορά τη συνταγή, είναι η βασική ζύμη για κρέπες. Χρήσιμη για αλμυρές και γλυκές απολαύσεις και εύκολη τόσο ώστε να αποτελέσει παιχνίδι για παιδάκια. Άλλωστε, τα κύρια υλικά είναι μόνο πέντε για να γίνουν αυτές οι "πιτούλες" που όλοι γνωρίζουμε.
Να σημειώσω ότι η δοσολογία που σας δίνω φτιάχνει 8 τεμάχια σε μεσαίο τηγανάκι.


Υλικά:
50γρ. βούτυρο
2 αυγά
200γρ. γάλα
1 πρέζα αλάτι
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που πρόκειται να φτιάξουμε τις κρέπες λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Σε ένα μπολ (ή στο multi για περισσότερη ευκολία) χτυπάμε το γάλα με τα αυγά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και αφήνουμε τα υπολείμματα στο τηγάνι, αφού θα τα χρειαστούμε για το τηγάνισμα του μείγματος. Τέλος, βάζουμε το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε με σκοπό να πετύχουμε έναν όχι πολύ λεπτό χυλό. Να θυμάστε ότι όσο πιο αραιό είναι το μείγμα τόσο πιο λεπτές θα βγουν οι κρέπες και αντίστροφα.
Στο δεύτερο στάδιο θα χρειαστούμε μια κουτάλα της σούπας και μια σπάτουλα (η μαρίς βολεύει πολύ). Ζεσταίνουμε το λαδωμένο από το βούτυρο τηγάνι μας και με την κουτάλα της σούπας ρίχνουμε τόσο χυλό, όσο θα χρειαστεί για να δημιουργηθεί μια λεπτή στρώση. Όταν θα στεγνώσει από πάνω η κρέπα θα τη γυρίσουμε με τη μαρίς για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε σε ένα πιάτο και στοιβάζουμε τη μία πάνω στην άλλη, όπως βλέπετε στη φωτογραφία μου!
Μυστικά δεν έχω να σας πω... το μόνο που μπορώ να σας προτείνω είναι να κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα και να φυλάξετε στο ψυγείο τη ζύμη που θα περισσέψει. Μπορείτε άνετα να τη φτιάξετε την επόμενη μέρα κάνοντας ένα καλό ανακάτεμα πριν μπει στο τηγάνι.
Προτάσεις σερβιρίσματος; σοκολάτα, πραλίνα φουντουκιού, μαρμελάδα, μέλι, μπισκότα, φρέσκα φρούτα... τυρί, ζαμπόν, μανιτάρια, πιπεριές, κοτόπουλο, σάλτσες... Ε, αφήνω και τα υπόλοιπα στη φαντασία σας!

4 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...